call   tel. +48 602 723 562
O mnie

Jestem dyplomowanym specjalistą
ds. żywienia oraz technologiem żywności.

Połączenie tych dwóch specjalności pozwala mi lepiej zrozumieć potrzeby żywieniowe moich pacjentów, a ponad 20 lat w zawodzie to baza doświadczeń, budująca silne filary mojej specjalizacji. Liczne kursy, sympozja naukowe i doświadczenie dają poczucie kompetencji w obszarze mojej specjalizacji. Stale podnosząc swoje kwalifikacje, ukończyłam także studia podyplomowe „Zasady współczesnej dietetyki” u najlepszej Kadry wykładowczej z Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

task_alt

Jestem specjalistą ds. żywienia i technologiem żywności.

task_alt

Mam ponad 20-letnie doświadczenie w zawodzie.

task_alt

Nieustannie podnoszę swoje kompetencje poprzez udział w konferencjach i sympozjach naukowych.

task_alt

Jestem także edukatorem żywieniowym, prowadzę szkolenia i warsztaty.

task_alt

Pomogłam już wielu pacjentom w trwałej zmianie nawyków żywieniowych

  • task_alt Dietetyk
  • task_alt Technolog żywności
  • task_alt Edukator żywieniowy
  • task_alt 20 lat doświadczenia
Karolina Gorzkiewicz dietetyk
Doświadczenie

20 lat w zawodzie.

Zawód, który wykonuję to połączenie pasji, miłości do ludzi, dobrego, świadomego żywienia jako warunku dobrego życia i zdrowia. W swojej podróży przez życie miałam to szczęście, że spotkałam wielu wybitnych ludzi i bardzo cenię spotkania i doświadczenie poznawania ludzi.

Ważną fazą mojej drogi zawodowej jest praca w Puckim Hospicjum stworzonym przez Księdza Jana Kaczkowskiego. Od lat prowadzę szkolenia z zakresu prawidłowego żywienia w ośrodkach wczasowych o profilach pro-zdrowotnych, które proponują swoim klientom diety redukcyjne, diety cukrzycowe i inne, związane z chorobami dieto-zależnymi i metabolicznymi. Jestem edukatorem żywieniowym w szkołach.

Od wielu lat jestem też związana z Jastrzębią Górą, Puckiem i Trójmiastem, prowadzę szkolenia i warsztaty z zakresu prawidłowego żywienia, warsztaty kulinarne, zajęcia edukacyjne dla dorosłych i dzieci. Myślę że mam swój wkład w budowaniu wizerunku Jastrzębiej jako swoistego Polskiego „zagłębia odchudzania”

Pasje

Zdrowe żywienie, pasje to klucz do dobrego samopoczucia nie tylko fizycznego, ale i psychicznego.

Nie samym jedzeniem żyje człowiek… dobrego odżywiania potrzebujemy, żeby dobrze żyć, dlatego propaguję wszystkie formy aktywności jakie są możliwe dzięki morzu, zatoce, lasom i całej potędze natury, jej majestatowi i energii. Mieszkając nad polskim morzem, nauczyłam się korzystać z uroków Bałtyku i Zatoki Puckiej.

Pływam na desce windsurfingowej, podróżuję i od wielu lat morsuję. Morsowanie to doskonały sposób na zachowanie zdrowia i energii. Kolejną moją pasją są podróże, dzięki którym poznaję świat smakiem, węchem, dotykiem. Zwiedzanie i tworzenie mapy kulinarnej zakątków świata to nowe doświadczenia pozwalające na zrozumienie, jak różni jesteśmy.

Karolina Gorzkiewicz dietetyk

Moja wiedza

Jestem dyplomowanym dietetykiem oraz technologiem żywności.

Ukończyłam także studia podyplomowe “Zasady współczesnej dietetyki” na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym.

Karolina Gorzkiewicz certyfikat
Karolina Gorzkiewicz certyfikat
Karolina Gorzkiewicz certyfikat

Nieustannie podnoszę swoje kwalifikacje, biorąc udział w licznych szkoleniach i sympozjach naukowych, m.in. z tematyki:

  • task_alt Żywienie w onkologii
  • task_alt Immunodiagnostyka nietolerancji pokarmowej
  • task_alt Żywienie w chorobach przewlekłych
  • task_alt Zaburzenie mikroflory jelitowej
  • task_alt Nietolerancje pokarmowe
  • task_alt Dietoterapia w chorobach nerek
  • task_alt Coaching dietetyczny
  • task_alt Zdrowe odżywianie kobiet w ciąży i dzieci
Umów wizytę