Połączenie tych dwóch specjalności pozwala mi lepiej zrozumieć potrzeby żywieniowe moich pacjentów, a ponad 20 lat w zawodzie to baza doświadczeń, budująca silne filary mojej specjalizacji. Liczne kursy, sympozja naukowe i doświadczenie dają poczucie kompetencji w obszarze mojej specjalizacji. Stale podnosząc swoje kwalifikacje, ukończyłam także studia podyplomowe „Zasady współczesnej dietetyki” u najlepszej Kadry wykładowczej z Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Jestem specjalistą ds. żywienia i technologiem żywności.
Mam ponad 20-letnie doświadczenie w zawodzie.
Nieustannie podnoszę swoje kompetencje poprzez udział w konferencjach i sympozjach naukowych.
Jestem także edukatorem żywieniowym, prowadzę szkolenia i warsztaty.
Pomogłam już wielu pacjentom w trwałej zmianie nawyków żywieniowych
Zawód, który wykonuję to połączenie pasji, miłości do ludzi, dobrego, świadomego żywienia jako warunku dobrego życia i zdrowia. W swojej podróży przez życie miałam to szczęście, że spotkałam wielu wybitnych ludzi i bardzo cenię spotkania i doświadczenie poznawania ludzi.
Ważną fazą mojej drogi zawodowej jest praca w Puckim Hospicjum stworzonym przez Księdza Jana Kaczkowskiego. Od lat prowadzę szkolenia z zakresu prawidłowego żywienia w ośrodkach wczasowych o profilach pro-zdrowotnych, które proponują swoim klientom diety redukcyjne, diety cukrzycowe i inne, związane z chorobami dieto-zależnymi i metabolicznymi. Jestem edukatorem żywieniowym w szkołach.
Od wielu lat jestem też związana z Jastrzębią Górą, Puckiem i Trójmiastem, prowadzę szkolenia i warsztaty z zakresu prawidłowego żywienia, warsztaty kulinarne, zajęcia edukacyjne dla dorosłych i dzieci. Myślę że mam swój wkład w budowaniu wizerunku Jastrzębiej jako swoistego Polskiego „zagłębia odchudzania”
Nie samym jedzeniem żyje człowiek… dobrego odżywiania potrzebujemy, żeby dobrze żyć, dlatego propaguję wszystkie formy aktywności jakie są możliwe dzięki morzu, zatoce, lasom i całej potędze natury, jej majestatowi i energii. Mieszkając nad polskim morzem, nauczyłam się korzystać z uroków Bałtyku i Zatoki Puckiej.
Pływam na desce windsurfingowej, podróżuję i od wielu lat morsuję. Morsowanie to doskonały sposób na zachowanie zdrowia i energii. Kolejną moją pasją są podróże, dzięki którym poznaję świat smakiem, węchem, dotykiem. Zwiedzanie i tworzenie mapy kulinarnej zakątków świata to nowe doświadczenia pozwalające na zrozumienie, jak różni jesteśmy.
Jestem dyplomowanym dietetykiem oraz technologiem żywności.
Ukończyłam także studia podyplomowe “Zasady współczesnej dietetyki” na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym.